RSS Feed

Museumpagina Simca 8

Heeft u een verzameling of een museum die als onderwerp Simca 8 of oldtimers in het algemeen heeft, en stelt u die graag open voor publiek? Of heeft u een museum of verzameling wat over een onderwerp gaat wat een raakvlak heeft met de net genoemde onderwerpen?

Reageer dan middels e-mail en ook uw verzameling/museum krijgt een GRATIS plaats op deze website. Ik wens u veel plezier bij het bezoeken van de musea/verzamelingen die u hieronder vindt.

De Simca museum Frankrijk.
In dit kleine museum vindt u veel informatie over de eerste 34 jaar Simca in Frankrijk. Er staan diverse Simca’s opgesteld, waaronder de Simca 5, Simca 8, Simca Aronde en Simca 1000. Naast de vele auto’s vindt u veel informatie over hoe de auto’s gebouwd werden.
Adres: Bld. de Sully 85000 La Roche sur Yon (Vendée / Pays de la Loire) Tel. 33.2 51 37 08 15 Open van maandag tot zaterdag. 8.30-17.30


Oldtimermuseum De Rijke, Oostvoorne Nederland
Het Oldtimermuseum De Rijke telt maar liefst meer dan 200 oldtimers, stuk voor stuk zeer waardevolle exemplaren door de heer De Rijke over een periode van 40 jaar verzameld en gerestaureerd. Behalve waardevol is de collectie auto’s, vrachtauto’s en motoren zeker ook uniek. Zo dateert de oudste auto van 1904. Ook de geschiedenis van de Ford is te zien. Alle modellen, in 100 jaar uitgebracht, zijn in het museum in miniatuur te bewonderen.

Oldtimermuseum België.
Een klein oldtimermuseum in België. Het bevat een unieke collectie van 95 auto’s vanaf 1899 tot in de jaren ’70 plus een twintigtal oude motors. Alles is mooi gedecoreerd met enkele oude publiciteiten alsook mannequinpoppen in de klederdracht van vroeger. Meer informatie klik

AutomusuA Bergeyk Nederland.
In dit museum treft u een wisselende collectie aan van ruim 300 oldtimers, klassiekers en exclusieve automobielen van 1895 tot heden. Een overzicht van de mooiste creaties die in de afgelopen eeuw zijn gemaakt. Zo kunt u eindeloos kijken naar de sportieve Itala uit 1923 of een Bugatti. Of u kunt teruggaan naar het begin van het autotijdperk met de klassieke De Doin Bouton 1898 en met een paar stappen naar de ontwikkeling van 100 jaar later: de Renault Spider uit 1998. Meer informatie klik hier

Het Nationaal Automobielmuseum Nederland
De Louwman Collection geeft een zeer compleet overzicht van ruim een eeuw autohistorie. ’s Werelds grootste collectie automobielen tot 1910. Prachtige automobielen van tot de verbeelding sprekende merken als Duesenberg, Auburn, Cord, Bugatti en Rolls Royce uit de jaren twintig en dertig. ‘s Werelds mooiste klassieke race- en sportwagens. Niet alleen zeldzame Ferrari’s, Lagonda’s, Alfa Romeo’s, Aston Martins, Jaguars maar ook minder bekende merken zoals Napier, Kurtis en Watson. Auto’s waarvan er maar enkele zijn gemaakt en auto’s voor miljoenen mensen. Meer informatie klik hier.

Phil Seed’s Virtual Car Museum
Dit Virtual Car Museum is alleen via Internet te bezoeken. Het is een museum met veel informatie en foto’s over oldtimers. De meeste auto’s worden duidelijk omschreven en er zijn veel foto’s over alle soorten modellen die de verschillende merken hebben uitgebracht. Meer informatie klik hier.

MUSEE AUTO-RETRO
In dit museum treft u een wisselende collectie aan van ruim 110 Franse oldtimers van van het merk Citroën en Renault. Naast de oldtimers treft u ook een 25-tal motorfietsen aan.

MAHYMOBILES
Wandel doorheen de wereldgeschiedenis van de automobiel van 1895 tot heden ( + 270 oldtimers) en ontdek de mechanische kneepjes in de didactische zaal. Mahymobiles stelt u verder voor de uitzonderlijke verzameling miniaturen te ontdekken, de retrospectieve tentoonstelling tweewielers (fietsen en moto’s), de mini-piste voor kinderen van 2 tot 7 jaar, de galerij gewijd aan de evolutie van de carrosserie en de raids.
In de loop der jaren zal Mahymobiles verder evolueren en uitbreiden met honderden voertuigen en talrijke attracties. Geef de boodschap door en kom ons regelmatig bezoeken te Leuze-en-Hainaut, zodoende kunt u zelf de voortdurende evolutie vaststellen! Meer info klik hier

Bienvenue au musée de l’automobile
één v/d leukste automuseums waar ik de afgelopen jaren ben geweest!
In een aantal mooie oude gebouwen staat echt een supercollectie om van te watertanden! Van vooroorlogse auto’s tot bijna alle klassieke straat-Lamborghini’s, historische Le Mans racers (Alpines bv) en een hele lading F1’s in een superopstelling. Echt een aanrader als je ooit enigszins in de buurt bent.
Meer informatie zie nonfollow hier

Het Nationaal Auto Miniatuur Museum in Asperen
In dit museum treft u een wisselende collectie aan van ruim 6000 miniatuur autootjes Naast de grote collectie vindt u ook nog 3500 oude en nieuwe miniatureren nog nieuw in het doosje. Meer informatie kunt u vinden op

Het adres is : Miniatuur Minidome Voorstraat 80 4147 CD Asperen (NL)